Je winkelwagen is leeg
Maak nu gebruik van 10% korting op de gehele webshop. - Gebruik code winterdeals10
Hottub in de tuin plaatsen? dit zijn 5 punten waar je op moet letten!
Altijd al gedroomd van een hottub in je tuin?
Vergeet dan niet goed na te denken over de plaats!
Is jouw droom van een hottub in de tuin waar gemaakt? dan is het nu belangrijk om goed na te denken over waar je het plaatst in je tuin. Een goede voorbereiding voorkomt problemen en zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten!
Wellness Tub heeft gelukkig veel verstand van wellness en onder andere hottubs. In deze blog lees je 5 belangrijke punten waar je over na moet denken tijdens het plaatsen van jouw hottub in de tuin.
1. Kijk naar de ondergrond en stabiliteit
Vaak zijn hottubs zwaar van gewicht, vooral wanneer deze wordt gevuld met water en mensen. Kies daarom voor een plaats met dikke tegels, een betonnen basis of een stevig houten terras.
Wanneer je de keuze maakt voor een onstabiele ondergrond, kan dit leiden tot verzakkingen of scheuren. Op lange termijn kan dit kostbare reparaties betekenen die je dus makkelijk kunt voorkomen. Bovendien zorgt een onstabiele ondergrond sneller voor een ongelijke drukverdeling, de ondergrond moet echt waterpas zijn.
De Dutch Tub van Weltevree kan je echter wel op het gras zetten, maar let wel op; doe dit alleen in de zomer! In de winter wordt het gras namelijk nat en kan het gaan verzakken. De Dutch Tub kan je met wat handjes makkelijk verplaatsen dus dit maakt het goed mogelijk.
2. Locatie in je tuin
Denk goed na over de plek waar je de hottub wilt plaatsen. Kies niet alleen een locatie die praktisch is, maar ook comfortabel!
Wanneer je gaat nadenken over het plaatsen van de hottub, kan je jezelf de volgende vragen stellen:
Heb ik nu privacy?
Zitten we beschut tegen wind en/of regen?
Vangen we hier de meeste zonuren?
Staat die dichtbij een water- en stroomaansluiting?
3. Weersinvloeden en bescherming
Bij het plaatsen van je hottub moet je rekening houden met de zon die je wilt vangen. Vind je het belangrijk om in de zon te zitten of maakt het je niet heel erg uit? Dit is zeker een belangrijk punt om te overwegen.
Houdt ook rekening met regen, wind en vuil! Sommige weersomstandigheden kunnen de hottub vervuilen of beschadigen. Overweeg altijd een afdekhoes of zelfs een overkapping. Dit helpt niet alleen om het water schoon te houden, maar ook om warmteverlies te minimaliseren.
Bij onze Wellness Tub krijg je automatisch een bescherming en dus cover erbij! Voor de Dutch Tub original en wood kan je het hier los bestellen.
4. Watertoevoer en afvoer
Een hottub moet regelmatig gevuld en geleegd worden. Zorg daarom voor een handige watertoevoer en een goede afvoermogelijkheid.
Wanneer je hier rekening mee houdt voorkom je wateroverlast en bespaar je jezelf veel gedoe bij het onderhouden.
Let er hierbij wel op dat als je een Wellness tuin creëert en dus kiest voor een leuk hoekje, dat je de tub niet te dicht bij je woning plaatst! Dit kan namelijk vochtproblemen aan muren van je woning veroorzaken.
5. De aanleg en aansluiting
Voor sommige hottubs moet je kabels in de grond hebben of bij opblaasbare heb je natuurlijk een aansluiting nodig. Zorg ervoor dat je hier van te voren op de hoogte van bent. Zo kan je rekening houden met een veilige stroomvoorziening of kan je al onderzoek doen naar een fijne elektricien. Een verkeerde elektrische installatie kan gevaarlijk zijn en zelfs leiden tot brandt.
Niet opzoek naar dit soort problemen? ontdek dan onze Wellness Tub!
Onze Elektrische hottub is voorzien van een elektrische warmtepomp. Je hebt dus geen last van kabels of een moeilijke aanleg.