Vier redenen om regelmatig in de sauna te gaan - WELLNESS TUB
WELLNESS TUB

VIER REDENEN OM REGELMATIG IN DE SAUNA TE GAAN

1. SAUNA VERSTERKT JE IMMUUNSYSTEEM

Wanneer je regelmatig in de sauna vertoefd, zul je merken dat jouw lichaam beter kan omgaan met temperatuurswisselingen. Bij intensief saunagebruik train je het immuunsysteem. Zo ben je onder andere minder vatbaar voor ziektes en (griep) virussen. En kun je jezelf fitter voelen.

Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het COVID-19 virus in activiteit afneemt bij een temperatuur tussen de 40-60 graden. Bij een sauna van 80
graden vindt er zelfs 'thermische desinfectie' plaats en is het virus binnen een minuut gedood. Plan dus regelmatig een moment voor jezelf en geniet van een heerlijke sauna-sessie.

2. DE SAUNA WERKT GOED TEGEN STRESS

Deze pandemie brengt veel stress en onrust met zich mee. We weten allemaal dat Stress ongezond is voor het lichaam en het maakt je daarom ook vatbaarder voor ziekten. Als je regelmatig de sauna induikt voor een ont-spannen sauna-sessie, kan het ondersteunen om je lijf te ontdoen van stress en vastzittende spieren verlichting geven.

3. HET HELPT JE LICHAAM TE 'DETOXEN'

Eén van de bekendste voordelen van een regelmatig saunabezoek is dat je jouw lichaam helpt om te ‘detoxen’. Doordat je lichaamstemperatuur stijgt, ga je zweten en worden de afvalstoffen sneller afgevoerd. Je start met het ontgiften van je lichaam.

4. REGELMATIG SAUNABEZOEK HELPT BIJ AANMAKEN VAN SEROTONINE, DE SAUNA PRIKKELT JE GELUKSHORMOON!

Naast alle positieve effecten op je lichaam, is het wetenschappelijk aangetoond dat de lichaamseigen stof ‘Serotonine’ toeneemt in het bloed als je in de sauna bent geweest. Serotonine is een stof die zorgt dat je jezelf heerlijk relaxed en vrolijk voelt. Dit gelukshormoon zorgt er dus voor dat jij jezelf dus nóg meer ontspannen voelt na een heerlijke sauna-sessie.